|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:55 | 03.29.2024

Лісівники області продали 24 тисячі новорічних дерев

Карантинні умови не стали завадою для святкового настрою жителів Чернігівщини. А одним із головних символів Нового року та Різдва традиційно є прикрашена ошатна ялинка чи сосна. І їх вистачило всім.

yolki21Протягом новорічно-ялинкової кампанії держлісгоспами області реалізовано майже 24 тисячі ялин і сосон на загальну суму  1,8 мільйона гривень. Середня ціна  ялинки – 76 гривень.
Усі реалізовані новорічні красуні виростили на спеціальних плантаціях або ж заготували під час виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.
Найбільше новорічних ялинок реалізовано у ДП «Городнянське лісове господарство» – 3,4 тисячі, у ДП «Холминське лісове господарство» – 3,2 тисячі, у ДП «Прилуцьке лісове господарство» – 3 тисячі.
Лісівники державних підприємств Чернігівського ОУЛМГ забезпечили атрибутами різдвяних та новорічних свят дитячі садки, школи, навчальні центри, лікарні та інші соціальні заклади і установи, які до них зверталися.
В обласному управлінні діяв телефон «гарячої лінії», за яким усі охочі мали змогу детально дізнатися про місця реалізації новорічних дерев у лісгоспах та лісництвах. На «гарячу лінію» повідомляли і про лісопорушення.
Задля охорони хвойних насаджень лісівники Чернігівського ОУЛМГ провели низку рейдових заходів з метою попередження і недопущення незаконної заготівлі ялинок та сосон.
Завдяки заходам з охорони хвойних насаджень під час новорічно-різдвяних свят лісовою охороною державних підприємств проведено 298 рейдів, вилучено 900 новорічних дерев. А загальна сума заподіяних лісовому господарству збитків склала майже 500 тисяч гривень.
Тож ялинкова кампанія пройшла організовано. Лісівники успішно справилися із завданням. Вони повністю забезпечили мешканців та гостей Чернігівщини  новорічними красунями і цим принесли в їхні оселі радість та святковий настрій.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Схожі матеріали (за тегом)