|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:54 | 03.29.2024

Базу відпочинку вдалося повернути

Обласна прокуратура відстояла в суді першої інстанції повернення державі бази відпочинку, яка незаконно вибула у «приватні руки»

Господарським судом Чернігівської області 09.12.2020 задоволено позов Ніжинської місцевої прокуратури та визнано за державою право власності на базу відпочинку загальною площею понад 700 м2, яка незаконно вибула у «приватні руки». Спір стосувався понад 30-ти об’єктів нерухомості, що розташовані в лісовому масиві на березі річки Десна у Козелецькому районі Чернігівської області.

В суді першої інстанції прокуратурою доведено, що об’єкти бази відпочинку довгий час перебували у користуванні державного підприємства «Українська студія хронікально-документальних фільмів».

У 2016 році приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу, на підставі підроблених документів, до Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно внесено відомості, відповідно до яких власником об’єктів бази відпочинку став приватний суб’єкт господарювання. Нерухомість була внесена до статутного фонду цього приватного підприємства та у подальшому, впродовж короткого періоду часу, двічі змінювала свого власника на підставі укладених цивільно-правових угод.

Таким чином, відбулося протиправне незаконне вилучення державного майна у приватну власність.

Втім, за результатами повного, об’єктивного та всебічного розгляду справи, безпосереднього дослідження наданих учасниками доказів, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог прокуратури щодо визнання за Міністерством культури та інформаційної політики України права власності на нерухоме майно – базу відпочинку загальною площею понад 700 м2.

Схожі матеріали (за тегом)