|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:50 | 03.28.2024

Пенсії з 1 грудня збільшено

З 1 грудня у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму, в Україні зросли і пенсії.

1apencyyМінімальний розмір пенсії збільшився з 1712 гривень до 1769 гривень, це на 57 гривень, а середній розмір підвищення складає 37 гривень 77 копійок. Змінився і максимальний розмір пенсії , він встановлений на рівні 10 мінімальних розмірів і не може перевищувати 17 тисяч 690 гривень.
У пенсійному фонді інформують, що перерахунок пенсії здійснюється автоматично, її розмір для кожного пенсіонера визначається індивідуально.
Це пенсії по інвалідності, за віком або втраті годувальника, також перераховані надбавки до пенсій за понаднормовий стаж, пенсії інвалідам війни, учасникам бойових дій.  
Перерахунку підлягають пенсійні виплати, складові яких залежать від розміру прожиткового мінімуму. Крім цього, розмір підвищення пенсії буде залежати від того, яка складова пенсійної виплати обчислюється від величини прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Пенсіонерам, в яких від розміру прожиткового мінімуму залежить доплата за понаднормовий стаж, отримають підвищення в меншому розмірі.
За словами Юрія Юрченка, автоматично нараховувати пенсії вже з підвищенням розпочнуть з 4 грудня по 25 включно. На Чернігівщині їх отримають 177 тисяч пенсіонерів, що складає близько 55 відсотків від їх загальної кількості. . Чернігівські пенсіонери на підвищення виплат реагують по-різному.
Це друге підвищення пенсії за рік: з 1 липня її збільшили на 74 гривні. Всього в 2020 році мінімальна пенсія зросла на 8%. Наступні збільшення пенсій відбуватимуться вже у 2021 році, проходитимуть у декілька етапів. Перший розпочнеться вже з 1 січня 2021 року.

Схожі матеріали (за тегом)