|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:50 | 03.28.2024

Триває капремонт Київської траси

80 кілометрів дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі буде відремонтовано в процесі капітального ремонту - ділянка від Києва до транспортного вузла Кіпті.

Цьогоріч підрядник розгорнув виробничі потужності і на території Чернігівської області. Зараз у роботі одразу дві ділянки: між Кіптями та Лемешами (км 89 - 95) та на межі двох областей (км 63 - 67). На першій вже укладають асфальтобетон, на другій - влаштували шар регенерації. Основні роботи по Чернігівській області заплановані на 2021 рік. У цьому підрядник влаштовує покриття на двох ділянках та розпочне роботу на штучних спорудах.

lemsi

Ділянка поблизу Лемешів, зрання працює бригада, укладає асфальтобетон на розворотному колі

sokirin

Процес укладання нової основи дорожнього одягу за Сокирином на межі областей

 

Усього шарів нового покриття буде чотири: ресайклінгова суміш, крупнозернистий пористий асфальт, щільний дрібнозернистий асфальтобетон і верхній шар. Загалом це 45-50 сантиметрів.
Капітальний ремонт автомобільної дороги М-01 здійснюється за рахунок коштів ЄБРР та ЄІБ підрядною організацією «AzVirt» LLC, технічний нагляд FIDIC — корейською компанією Dongsung Engineering CO., LTD.Протяжність ділянки дороги, де буде проводитися ремонт становить 80 км, з яких — 43 км у Київській області, 37 км — у Чернігівській.
У рамках реалізації проєкту на автодорозі М-01 на ділянці від Києва до транспортного вузла Кіпті, включаючи об’їзну дорогу м. Бровари буде відновлено та посилено дорожнє покриття, відремонтовано існуюючі шляхопроводи, встановлено нові дорожні знаки, нанесено сучасну горизонтальну розмітку та влаштовано зовнішнє освітлення.

1aremontdor1

Схожі матеріали (за тегом)