|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:37 | 03.29.2024

Ремонт доріг не спиняється

Ним охлплено понад 40 кілометрів дороги Ніжин - Прилуки, оновлюють відрізок автошляху між селами Леонідівка та Галиця

На 43 кілометрах дороги відфрезовано старе покриття, на 37 кілометрах є основа з органо-мінеральної суміші та вирівнюючий шар асфальтобетону, майже 30 кілометрів у верхньому шарі з щебенево-мастикового асфальтобетону.
Водночас проводяться мостові роботи. Поки дозволяє погода - першочергово проводяться роботи з покриттям. Щонайменше 50 кілометрів планується зробити у цьому році. Загальна протяжність ремонту - 75 кілометрів.
1aadorpr6
Ремонт дороги Р-67 на ділянці Ніжин - Прилуки - найбільший об'єкт будівельного сезону 2020 року. Влаштовуємо нове і посилене покриття товщиною близько 40 сантиметрів від Зруба (перехрестя з трасою М-02 Кіпті - Глухів) до розворотного кола на автодорозі Н-07 Київ - Суми.
В процесі ремонту тут укладається нове підсилене покриття, укріплюються узбіччя, ремонтується сім мостів. По населеним пунктам встановлюється освітлення та відеокамери, встановлюються нові дорожні автопівільйони і облаштовується уся необхідна інфраструктура для організації безпеки дорожнього руху (знаки, напрямні стовпчики, металеве бар'єрне огородження, розмітка тощо).
Такі масштабні ремонтні роботи траса Ніжин - Прилуки бачить уперше за 50 років. А навантаження на неї чимале - до 4 тисяч авто на добу, причому значна частка - це великоваговики. Пасажирські та шкільні автобуси, карети швидкої медичної допомоги, вантажний транспорт місцевого бізнесу та який іде транзитом - те, що окрім звичайних пасажирських авто можна побачити тут у транспортному потоці.


1aadorniТакож у Ніжинському районі триває капремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О251205 Лосинівка - Галиця - Мала Дівиця - /Р-67/ з під'їздом до с. Червоний Пахар між селами Леонідівка та Галиця. Зараз тривають роботи з укріплення укосів бетонними плитами, установка оголовків труб, влаштування бетонних основ під бортовий камінь.

Загалом комплекс робіт з капремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення передбачає:
- підсипання узбіч земляного полотна ґрунтом з наступним укріпленням асфальтобетоном;
- влаштування вирівнюючого шару дорожнього одягу (щебнем,  щебенево-піщаною сумішшю, чорним щебнем, асфальтобетоном) для доведення поперечного та поздовжнього уклонів проїзної частини до нормативних та підсилення конструкції;
- влаштування нового двошарового асфальтобетонного покриття (товщина верхнього шару – 5 см);
- влаштування тротуарів в населених пунктах;
- влаштування з’їздів;
- ремонт штучних споруд;
- роботи по облаштуванню та обстановці автомобільної дороги (встановлення дорожніх знаків, огородження, улаштування розмітки,  проведення заходів з охорони навколишнього природного середовища (у тому числі вирубка зелених насаджень).
У Чернігівській області дороги місцевого значення мають протяжність понад 4760 кілометрів. Критичне недофінансування дорожньої галузі за останні тридцять років призвело до вкрай незадовільного стану місцевих автошляхів. Цьогоріч на Чернігівщині вперше почали ремонтувати дороги загального користування місцевого значення ділянками не менше 5-ти кілометрів в кожному із 22-х районів області.
Загалом у 2020 році в планах Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА відремонтувати близько 127 км доріг місцевого та комунального значення. Це дасть можливість значно покращити сполучення між районними та обласними центрами, зробити дороги більш комфортними та безпечними для жителів області.

Схожі матеріали (за тегом)