|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:26 | 03.28.2024

Харчова промисловість області у цифрах

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями.

1aharchikiВ області виробляється 9% загального обсягу виробництва в Україні здобних виробів, більше 6% сиру тертого та іншого неплавленого, 3% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини, 2% хліба та хлібобулочних виробів.

З початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували продукції на 9 млрд.грн (44% загального обсягу реалізації промисловості області) та за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 173 млн.грн капітальних інвестицій (45% обсягу капітальних інвестицій промисловості області).     

У січні–серпні 2020р. на цих підприємствах працювало понад 7 тис. осіб штатних працівників (22% працюючих у промисловості), середньомісячна заробітна плата яких становила 9295 грн.

Продукція українських виробників продовольчих товарів на 83% заповнює споживчий ринок області, зокрема понад 95% м’яса та м’ясопродуктів, молока, масла вершкового, цукру, солі, хлібобулочних та борошняних виробів – вітчизняного виробництва.

Схожі матеріали (за тегом)