|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:24 | 04.18.2024

Оренду припинили через суд

Судом задоволено позов прокурора про розірвання договору оренди земельної ділянки у Козельці вартістю 2,3 мільйона гривень

Господарським судом Чернігівської області 20 серпня 2020 року задоволено позов Ніжинської місцевої прокуратури про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування щодо надання земельної ділянки площею 0,60 га, а також укладеного на підставі цього рішення договору оренди.

Прокуратура встановила, що селищною радою у порушення вимог містобудівного та земельного законодавства, за відсутності проекту відведення земельної ділянки, прийнято рішення про передачу в оренду комунальному підприємству 0,60 га землі вартістю 2,3 мільйона гривень для будівництва двох багатоквартирних будинків у селищі міського типу Козелець Чернігівської області. Земельна ділянка надана в користування на підставі договору оренди.

Водночас будувати багатоквартирне житло підприємство не збиралося, тому одразу передало вказану ділянку в суборенду приватному суб’єкту господарювання.

Таким чином,  отримання приватним товариством земельної ділянки відбулося поза передбаченою законом обов’язковою процедурою (без проведення земельних торгів), а місцевим бюджетом недоотримано кошти, що могли б надійти від викупу права оренди на відкритому аукціоні.

Окрім того, генеральним планом смт Козелець не передбачено будівництво багатоквартирних житлових будинків в місці розташування відведеної земельної ділянки.

Схожі матеріали (за тегом)