|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:29 | 03.19.2024

Справи на мільйон

Завдяки участі прокуратури з державного бюджету упереджено стягнення понад 1 мільйона гривень

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на недопущення порушення інтересів держави у ході розгляду судами справ за позовами інших осіб.

З цією метою, використовуючи повноваження, надані статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурором здійснюється вступ у розгляд судових справ, насамперед тих, де вирішується питання стягнення коштів з бюджету на користь приватних юридичних та фізичних осіб.

Лише за поточний період 2020 року у справах наведеної категорії, розглянутих за участі прокурорів, судами відмовлено у стягненні з бюджету на користь позивачів понад 1 мільйона гривень.

Як приклад, завдяки вступу регіональної прокуратури у справу про стягнення з Державної казначейської служби України 1 млн грн. шкоди, заподіяної незаконними на думку позивача діями пенітенціарного закладу, у задоволенні позову було відмовлено.

Окрім того, органами прокуратури області з метою недопущення порушення майнових інтересів держави та територіальних громад здійснюється моніторинг судових рішень, розміщених в Єдиному державному реєстрі.

Так, за принципової позиції прокуратури області, постановою Північного апеляційного господарського суду від 01.07.2020 задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано рішення суду першої інстанції про задоволення позову приватного суб’єкта господарювання щодо визнання за ним першочергового права на отримання в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» площею майже 800 м2  вартістю 5,4 млн грн.

Схожі матеріали (за тегом)