|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:40 | 03.19.2024

Ремонт автодоріг області у розпалі

У НОВИХ ЯРИЛОВИЧАХ НА М-01 ВЛАШТОВУЮТЬ ВЕРХНІЙ ШАР АСФАЛЬТОБЕТОНУ

На ділянці поточного середнього ремонту дороги міжнародного значення М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, що проходить через село Нові Яриловичі (км 217 - 222), вже влаштовують верхній шар нового покриття. Станом на 7 липня укладено 3,8 км щебенево-мастикового асфальтобетону. Також проводяться ремонтні роботи на мосту через річку Немильня, тут згодом влащтовуватимуть шар гідроізоляції. Розпочато встановлення бордюр вздовж проїзної частини по селу.

Протяжність ремонтованої ділянки - 5 км. В межах поточного середнього ремонту тут планують влаштувати два шари асфальтобетону, укріпити узбіччя, відремонтувати міст, облаштувати обстановку на дорозі, встановити новий автопавільйон.
Підрядна організація - ТОВ "ШБУ №14".

1aremdor1
Усього у 2020 році у Чернігівській області на автомобільній дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі по Ріпкинському району буде відремонтовано 12 км міжнародної траси. Також наприкінці липня в Козелецькому районі розпочато ремонт 38-кілометрової ділянки дороги М-01 по Чернігівській області в межах проєкту капітального ремонту ділянки Київ - Кіпті.
За амбітним планом Укравтодору, у 2020 році у Чернігівській області ремонтами планується охопити 196 км доріг державного значення.
Дорога М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі - автомобільний шлях міжнародного значення, який забезпечує транспортне сполучення України з Білоруссю та країнами Балтії. КПП "Нові Яриловичі" - одне з перших в Україні, де в 2019 році було запроваджено пілотний проєкт інтегрованого управління кордонами, системи, що дозволяє пришвидшити проходження митно-прикордонного контролю. Влітку його зазвичай (у докарантинний період) перетинає близько 10 тисяч людей та 3,5 тисячі автівок на добу.

***

 ПІД РІПКАМИ ЗДІЙСНЕНО СТАБІЛІЗАЦІЮ ОСНОВИ У МІСЦІ УТВОРЕННЯ КОЛІЙНОСТІ


На ділянці ремонту дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (км 192 - 199) перед укладанням асфальтобетону, окрім фрезерування старого покриття, здійснено також стабілізацію основи у місці утворення значної колійності. Якраз на цьому відрізку на під'їзді до смт Ріпки була продавлена колія та виникли значні просідання покриття. Аби забезпечити витривалість нового асфальтобетону, тут спочатку провели роботи з укріплення основи дорожнього одягу. Підрядна організація, що виконує роботи з поточного середнього ремонту, - ВАТ "Дорожньо-будівельний трест № 2 Гомель".

1aremdor2

Загальна протяжність ремонтованої ділянки - 7 км - від 192-го по 199-й км траси, починається у смт Ріпки і закінчується за мостом через струмок на 199-му кілометрі дороги. В межах поточного середнього ремонту тут планується відремонтувати проїзну частину та дві штучні споруди, облаштувати обстановку для безпеки дорожнього руху. Наразі підрядник вже приступив до укладання вирівнюючого шару нового покриття.

***

ПРО ХІД ЛІКВІДАЦІЇ ЯМКОВОСТІ СТАНОМ НА 7 СЕРПНЯ 2020 РОКУ


Станом на 7 серпня 2020 року у Чернігівській області на автомобільних дорогах загального користування державного значення ліквідовано 234083,6 квадратних метрів ямковості. Таким чином забезпечено проїзд на 1420,4 км автошляхів. 9800 квадратів аварійних вибоїн усунуто впродовж минулого тижня. Це 47,6 км автодоріг. Впродовж тижня роботи виконувались на наступних автошляхах: Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч, Н-28 Чернігів - Городня - Сеньківка, Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів. А також на окремих дорогах територіального значення. Серед них - 5 та 6 серпня було проведено ямковий ремонт автодороги Т-25-54 /М-01/ - Олешня, що веде до однієї з найпопулярніших туристичних локацій Чернігівської області - Голубих озер.

1aremdor3

Плановий обсяг ямкового ремонту на автошляхах області на наступний тиждень 9650 квадратних метрів.

***

РЕМОНТУЮТЬ МАЙДАНЧИК ВІДСТОЮ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ


В рамках поточного середнього ремонту дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (км 192 - 199) буде відремонтовано покриття і на майданчику для відстою транспортних засобів біля Ріпок. Тут водії зупиняються перепочити і також відстоятися у період негоди та у спеку, коли діє обмеження руху для великоваговиків. Ще тут знаходиться майданчик для проведення габаритно-вагового контролю. Поряд знаходиться облаштоване місце для відпочинку лісового господарства. Наразі на цій стоянці завершуються роботи зі зняття старого покриття за допомогою фрезерування. Під час проведення ремонтних робіт тут укладуть новий асфальтобетон, встановлять відповідні знаки та нанесуть дорожню розмітку для організації процесу зважування великовагових транспортних засобів.

1aremdor4
Підрядна організація, що виконує роботи з поточного середнього ремонту, - ВАТ "Дорожньо-будівельний трест № 2 Гомель". Загальна протяжність ремонтованої ділянки - 7 км - від 192-го по 199-й км траси, починається у смт Ріпки і закінчується за мостом через струмок на 199-му кілометрі дороги. В межах поточного середнього ремонту тут планується відремонтувати проїзну частину та дві штучні споруди, облаштувати обстановку для безпеки дорожнього руху. Наразі підрядник вже приступив до укладання вирівнюючого шару нового покриття та ремонту штучних споруд.

***

БІЛЯ РІПОК НА М-01 ПОЧАЛИ УКЛАДАТИ ВИРІВНЮЮЧИЙ ШАР НОВОГО ПОКРИТТЯ


На ділянці ремонту дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, що проходитиме через смт Ріпки (км 192 - 199), почали укладати вирівнюючий шар нового покриття. Станом на 7 липня асфальтобетон влаштовано на відрізку протяжністю 2,4 км. Нове покриття укладають за допомогою перевантажувача. Він є «середньою ланкою» між асфальтоукладачем та самоскидом. Використання мобільного перевантажувача, який конвеєром подає суміш в асфальтоукладач, забезпечує безупинний процес укладання асфальтобетону. І таким чином досягти максимально рівного дорожнього покриття.

1aremdor5
Підрядна організація, що виконує роботи з поточного середнього ремонту, - ВАТ "Дорожньо-будівельний трест № 2 Гомель". Загальна протяжність ремонтованої ділянки - 7 км. В межах поточного середнього ремонту на цій ділянці планується: влаштувати два шари нового дорожнього одягу, укріпити узбіччя, відремонтувати два мости, облаштувати обстановку на дорозі, влаштувати посадковий майданчик та новий автопавільйон, встановити автономне освітлення на пішохідних переходах.

Схожі матеріали (за тегом)