|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:49 | 03.19.2024

Стартує ремонт дороги Ніжин-Прилуки

Найбільший об'єкт цього ремонтного сезону у Чернігівській області вже на старті. Це дорога Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин (ділянка км 79 + 601 - км 154 + 468).

1asfaltЗа амбітним планом Укравтодору, у 2020 році тут заплановано відремонтувати майже 75-кілометровий відрізок між Ніжином та Прилуками. Організація, що виконуватиме роботи з поточного середнього ремонту, - ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада".

Наразі підрядник встановив новий асфальтобетонний завод, заготовив матеріали та завіз техніку на базу. Згодом почне роботи зі зняття старого зношеного дорожнього покриття. Перша локація, звідки почнуть ремонтні роботи, - біля населеного пункту Загурівка Прилуцького району (142-й кілометр).

Автодорога регіонального значення Р-67 поєднує між собою міжнародні автодороги М-01, М-02, М-03 та національну Н-07, є найкоротшим виходом з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі». Забезпечує зв'язок між Чернігівською і Полтавською областями. З’єднує ряд адміністративних центрів - обласного і районних.

Ділянка дороги Р-67, що ремонтуватиметься цьогоріч, була побудована понад 50 років тому з типом покриття (асфальтобетонне і чорнощебеневе), яке не розраховане на сучасні навантаження від автотранспорту та великовагової техніки. На вказаній дорозі прогресуюча ямковість, суцільна сітка тріщин, спостерігається викривлення покриття, колійність та інші значні деформації з руйнуванням покриття. Ця ділянка дороги вимагає негайного поточного середнього ремонту з підсиленим вирівнюванням та влаштуванням асфальтобетонного покриття.

Загальна протяжність поточного середнього ремонту – 74,9 км. Тут планується влаштувати нове покриття проїзної частини, разом з ремонтом штучних споруд по всій протяжності, укріпити узбіччя, обладнати ділянку засобами організації та безпеки дорожнього руху, тощо. Ремонтні роботи виконуються в межах Програми президента України "Велике будівництво".

Схожі матеріали (за тегом)