|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:08 | 03.29.2024

Стан готовності об’єктів "Великого будівництва"

Днями Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, провів тематичну онлайн-нараду з представниками районів та об'єднаних територіальних громад.

— У рамках програми «Велике будівництво» цього року в області продовжується реалізація 15 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів. З них сім буде профінансовано з державного фонду регіонального розвитку. Це три школи в Городні, Корюківці та Журавці, Варвинського району, один садочок у Сосниці та три стадіони в Острі, Сосниці і Корюківці. Загальна сума залучених коштів ДФРР – 54,5 млн гривень, — зазначив перший заступник голови ОДА.

За його словами, на дев’яти об’єктах, які фінансуються за рахунок державного та місцевого бюджетів, будівельні роботи майже завершені. Це будівництво школи № 5 у Носівці, гімназії у Прилуках, стадіону у Корюківці, реконструкція Корюківської школи №1, Бобровицького дитячого садку «Золотий ключик», зали для фізкультурно-оздоровчих занять у Семенівці, облаштування приміщень для відкриття садочку "Кручайлик" у Ніжині, стадіону та дитячого садка «Сонечко» у Сосниці. На реалізацію зазначених проєктів витратили 19,3 млн грн, з них 8,6 млн грн – кошти державного бюджету, а 10,7 млн грн – місцевого.

Що стосується шкіл у Городні, Журавці та стадіону у Острі, то завершуються тендерні процедури.

Про стан реалізації проєктів «Велике будівництво» на місцях доповіли представники структурних підрозділів облдержадміністрації та ОТГ, зазначивши проблемні питання, а також шляхи їх врегулювання.

— Роботи розпочаті. У садочку йде реконструкція покрівлі, по стадіону – демонтажні роботи. Об’єкти плануємо здати вчасно, — повідомив Андрій Ткач, начальник відділу економіки та інвестицій Сосницької селищної ради.

Підсумовуючи засідання, Віталій Загайний наголосив, що з метою пришвидшення виконання робіт, розпорядженням голови обласної державної адміністрації буде створена робоча група з моніторингу та контролю реалізації проєктів. До її складу входитимуть представники профільних структурних підрозділів ОДА, РДА та ОТГ, які будуть здійснювати щотижневі виїзди на об’єкти та інформувати облдержадміністрацію.

Про досягнення області йшлося і під час Всеукраїнського онлайн-марафону «Стан та перспективи розвитку будівельної галузі 2020», який пройшов 16 червня.

Віталій Загайний розповів про стан виконання програми «Велике будівництво» на Чернігівщині, реалізацію державної політики в сфері будівництва, шляхи та перспективи розвитку будівельної галузі області.

— Обласна та місцева влада, виконавці і замовники – всі наполегливо працюємо над виконанням поставлених завдань та сегментів програми. Замовники та виконавці повідомлені щодо термінів здачі об’єктів, тримаємо на контролі дотримання графіка робіт. Переконаний, вже 1 вересня діти підуть у оновлені школи, садочки та займатимуться спортом на нових стадіонах, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

1ekran

Схожі матеріали (за тегом)