|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:18 | 03.28.2024

Цього року - вже 303 "земельних" порушення

З початку   нинішнього року фахівці управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській  області здійснили 335 перевірок дотримання вимог земельного законодавства. За їх результатами було виявлено 303 порушення, на усунення яких інспектори області видали 188 приписів.

1zemporВнаслідок заходів адміністративного впливу на громадян та посадових осіб, дії яких містили ознаки правопорушень, інспектори склали 132 протоколи. За результатами розгляду адміністративних справ винесено 100 постанов про накладення адміністративних стягнень на суму 30 тис. гривень.

За такі порушення як самовільне зайняття земельних ділянок, використання їх не за цільовим призначенням, зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу фахівці землевпорядної служби  Чернігівщини нарахували понад 438 тис. грн. шкоди. Добровільно порушники земельного законодавства відшкодували близько 250 тис. грн. завданих збитків, в судовому порядку 168 тис. грн.

Також стало відомо, що від початку 2020 року працівники структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській  області отримали від фізичних та юридичних осіб 52,5тис. заяви щодо надання витягу з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.  За 5 місяців фахівці опрацювали 100% звернень та сформували 50,8 тис. витягів, найбільше з яких – щодо земельних ділянок, розташованих на території Бобровицького (6,3 тис.), Городнянського (5,1 тис.) та Борзнянського (3,9 тис.) районів.

Замовники витягів все частіше надають перевагу зверненням онлайн – з початку року таких звернень надійшло  41,1 тис., через Центри надання адміністративних послуг – 11,4.

Схожі матеріали (за тегом)