|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:30 | 03.28.2024

Про розвиток садівництва та ягідництва

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко із заступником голови ОДА Олександром Савченком та заступником директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олегом Крапивним провів робочу нараду з питань розвитку галузі садівництва та ягідництва на Чернігівщині.

1sadivnvo– Зростання попиту на заморожені плоди та ягоди у світі свідчить про значні перспективи цього напрямку. Зараз у нашій області плодово-ягідництвом займаються 32 суб’єкти господарювання. Загальна площа насаджень складає близько 900 гектрарів, з них 314 гектарів – у фермерських господарств. Враховуючи потужний потенціал нашої області, цього явно недостатньо, – зауважив Андрій Прокопенко. – Наше завдання – стимулювати розвиток плодово-ягідництва за рахунок державних програм, нарощувати кількість господарств і обсяги вирощуваної продукції в області.

В Україні працює програма «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними». Упродовж 2017-2019 років лише одиниці агрокомпаній Чернігівщини скористались можливістю такої підтримки.

У 2019 році отримано 3 мільйони гривень державної підтримки. Учасники програми – ФГ «Кронос-агро», ТОВ «Чернігівський горіх», ТОВ Аграрна компанія «Еко-Парк» та ФГ «Ягідна країна». У 2018-му учасників було ще менше – загальна сума фінансування близько 2,6 мільйона гривень.

– В четвер проведемо семінар із сільгосппідприємствами та фермерськими господарствами, що займаються садівництвом та ягідництвом. Покажемо, що залучити державне фінансування на розвиток – це не складно. Будемо допомагати в цьому, – повідомив голова ОДА.

Схожі матеріали (за тегом)