|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:56 | 03.29.2024

Область - серед лідерів з виробництва молока

Відповідно до моніторингу Державного комітету статистики України за підсумками І кварталу 2020 року по сільськогосподарських підприємствах Чернігівщина займає 3 місце після Полтавської та Черкаської областей за кількістю поголів’я великої рогатої худоби та обсягами виробництва молока в порівнянні з іншими регіонами України.

1molokoТак, за січень-березень 2020 року агроформуваннями області вироблено 60,7 тис. тонн молока (питома вага області в Україні по виробництву молока становить 9,0%), поголів’я великої рогатої худоби нараховує 98,6 тис. гол., (питома вага області в Україні становить 9,6%), поголів’я корів нараховує 41,2 тис. гол. (питома вага області в Україні становить 9,6%).

В середньому по сільськогосподарських підприємствах області продуктивність дійної череди за січень-березень поточного року склала 1587 кг.

Нарощуванню виробництва молока сприяє підвищення їх продуктивності, а саме формування спеціалізованого високопродуктивного стада, годівля раціоном за науково-обґрунтованими нормами, впровадження енерго- і ресурсозберігаючих технологій виробництва молока та  комфортні умови утримання.

Крім того, у І кварталі 2020 року маємо позитивний результат у вирощуванні худоби та птиці, обсяг яких зріс на 0,4 тис. тонн (+4,5%) до відповідного періоду минулого року і становить 7,5 тис. тонн.

Схожі матеріали (за тегом)