|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:43 | 03.28.2024

У Прилуках добудовують другий корпус школи-гімназії

На Чернігівщині реалізовується національний проєкт «Велике будівництво», ініційований Президентом України. Наразі триває будівництво другого корпусу школи-гімназії в місті Прилуки. Нове приміщення розраховане на 480  учнівських місць.

Тут будуть максимально враховані освітні потреби школярів. Окрім сучасно обладнаних класних кімнат, для них облаштують спортивні зали, танцклас, студії для позакласної гурткової роботи, актовий зал.

Також обладнають басейн, де зможуть працювати Школа плавання та спецгрупи для оздоровлення дітей з особливими потребами. Важливо, що новий корпус гімназії відповідатиме умовам навчання таких дітей – тут обов’язково будуть пандуси та спеціальні санвузли.

1pryluksc

Роботи фінансуються за рахунок субвенції з держбюджету. Проєкт реалізується з 2011 року. Його загальна вартість – 85,9 мільйона гривень. На 2020 рік передбачено 14 мільйонів гривень. Уже використано 5,5 мільйона.

Нагадаємо, цього року в рамках проєкту «Велике будівництво» на Чернігівщині побудують чи реконструюють 5 шкіл, 5 дитячих садочків, 5 спортивних споруд.

Схожі матеріали (за тегом)