|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:20 | 03.28.2024

Доходи місцевих бюджетів зростають

Доходи місцевих бюджетів області за січень-лютий – 1,17 мільярда гривень

Про це повідомили в Департаменті фінансів Чернігівської ОДА. До загального фонду бюджетів надійшло майже 1,09 мільярда гривень, до спеціального – 85 мільйонів.

У порівнянні з відповідним періодом 2019 року доходи зросли на 191,6 мільйона гривень (на 19,5%), у тому числі загального фонду – на 175,6 мільйона.

Податку на доходи фізичних осіб, який в структурі доходів місцевих бюджетів займає домінуючу позицію, отримано в обсязі 600,6 мільйона гривень – на 86,2 мільйона гривень більше, ніж у січні-лютому попереднього року.

doxodyrist

Єдиний податок склав 203,1 мільйона гривень. Зростання – на 21,1 мільйона.

Видатки місцевих бюджетів на відповідні галузі бюджетної сфери здійснюються в межах фінансових можливостей цих бюджетів з дотриманням встановлених соціальних стандартів, ефективного використання коштів, першочергового фінансування захищених статей витрат.

Питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери знаходиться під постійним контролем органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області. Впродовж січня-лютого на виплату зарплати працівникам установ, що утримуються з місцевих бюджетів області, вже направлено 950 мільйонів гривень.

Схожі матеріали (за тегом)