|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:15 | 03.29.2024

До порушників вжито санкцій на 711 тисяч грн

На Чернігівщині виявлено порушень при торгівлі підакцизними товарами на суму 711 тисяч гривень

В управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомили, що під час проведення 45-ти перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, виявлено 34 порушення. Прийнято рішення про застосування до порушників штрафних фінансових санкцій на суму 711 тисяч гривень. 

Серед найбільш поширених порушень фахівці називають зберігання алкогольних напоїв маркованих марками акцизного податку з ознаками підробки. До речі, у разі підтвердження не автентичності марок акцизного податку штрафна фінансова санкція за таке порушення починається від 17 тисяч гривень. З початку року викрито 17 таких порушень, більшість з них - у місті Чернігові, а також Носівському та Ічнянському районах Чернігівської області.   

До переліку інших викритих по області порушень увійшли: роздрібна торгівля алкогольними напоями та пальним без наявності ліцензії, порушення умов зберігання, виявлення ознак підробки на марках акцизного податку, порушення вимог рішення міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби, роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні та інші.

З початку року анульовано 2 ліцензії, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, за фактами продажу алкоголю/тютюну особам, які не досягли 18 років.

Податківці наголошують, що купівлю алкогольних напоїв необхідно здійснювати виключно у спеціалізованих об’єктах торгівлі, які мають на те дозвіл. Обов’язково звертати увагу на наявність відповідної акцизної марки на пляшці та пам’ятати, що на сьогодні мінімальна роздрібна ціна однієї пляшки горілки місткістю 0,5л, міцністю 40% становить 89,40 грн.

Схожі матеріали (за тегом)