|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:02 | 04.18.2024

Сучасний простір для підтримки бізнесу

Учора, 26 лютого, у Чернігові відкрили Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

Для Чернігівщини це надзвичайно знаковий і важливий проєкт, який стане потужною ресурсною платформою для розвитку бізнесу. До речі, це перший в Україні розвитковий проєкт, фінансово підтриманий ДФРР.

1abhub

У відкритті Business Hub Chernihiv region взяли участь Посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, голова обласної ради Ігор Вдовенко. Посол відзначив знайний економічний та інноваційний потенціал наших бізнесменів. У рамках візиту європейська делегація ознайомилась з роботою двох чернігівських підприємств – Symvol Company та Collar Company – дуже різних за сферами діяльності, але схожими тим, що були започатковані інноваторами. Це дві історії успіху свого часу невеликих компаній, які змогли вийти з Чернігова на глобальний світовий ринок.

У ході брифінгу Андрій Прокопенко повідомив журналістам, що влада всебічно сприяє створенню на місцях надійної інфраструктури підтримки малого та середнього бізнесу. І відкриття Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів є одним з цих важливих кроків.

– Чернігівщина – дуже вдалий і перспективний регіон для таких ініціатив. На сьогодні 80% всіх робочих місць в області згенеровані саме малим та середнім бізнесом. І Бізнес Хаб – та платформа, що дозволить додати новий імпульс цьому процесу. Вдячні всій команді Центру, всій команді проєкту. Сподіваємось, що це якраз буде тим новим етапом, щоб рухатись далі, – сказав Андрій Прокопенко.

Бізнес Хаб – сучасний простір для обміну ідеями та кращими практиками серед підприємців, інноваторів та управлінців. Підприємці тут зможуть скористатися різними програмами інкубації та акселерації, послугами коворкінгу. Також є можливість отримати консультативну, менторську підтримку для започаткування та ведення власної справи. Зараз вже працює школа IT–програмування із залученням шведських партнерів. Навесні мешканці області зможуть отримати інформаційно-консультаційну підтримку на базі так званого «вікна підприємця».

Центр підтримки підприємництва працюватиме у тісній співпраці з іншими важливими елементами підприємницької екосистеми області: Центром інформаційної підтримки бізнесу EU4Business, заснованим на базі Чернігівської регіональної ТПП, та інформаційним пунктом для підприємців, що працює в Чернігівському ЦНАПі.

Схожі матеріали (за тегом)