|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:52 | 04.19.2024

З-поміж вакансій є й високооплачувані

У службі зайнятості радять шукачам роботи не поспішати на заробітки до столиці чи закордон, а ознайомитися з наявними вакансіями місцевого ринку праці, адже серед них є й високооплачувані.

— Нині в базі даних обласної служби зайнятості актуальними є близько тисячі вільних робочих місць. З них майже у 85% розмір заробітної плати вище мінімального, — зазначила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. — Найвища оплата праці — у вакансіях головного бухгалтера, агронома, геодезиста. Претендентам на ці робочі місця пропонується зарплата в розмірі 20 тисяч гривень.

Також серед високооплачуваних вакансій — начальник відділу (17 тисяч гривень), головний конструктор (16,2 тисячі), водій (15 тисяч) та інші.

По 12 тисяч гривень роботодавці готові платити слюсарям із складання металевих конструкцій, рамникам, електрозварникам ручного зварювання, трактористам, торговельним представникам, інженерам.

Загалом на Чернігівщині найбільш високооплачуваними є службовці та керівники, робітники з обслуговування устаткування і кваліфіковані працівники з інструментом. Менше заробляють робітники сільського та лісового господарств, сфер торгівлі та послуг, представники найпростіших професій.

Схожі матеріали (за тегом)