|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:22 | 03.29.2024

Результати земельних торгів - 11,5 млн гривень у місцеві бюджети

У 2019 році Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській  області було реалізовано на земельних торгах права оренди на  103  земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа переданих в оренду ділянок склала 2,7  тис. гектарів.

Найбільше прав оренди на земельні ділянки було реалізовано  на території  Бахмацького  (104, 1га),  Корюківського  ( 1122,9га) та Чернігівського (217,4 га) районів  Чернігівської області.

За результатами торгів розмір річної орендної плати у середньому склав 22% від нормативної грошової оцінки, що дозволило наповнити місцеві бюджети на  11,5 млн гривень. Середня вартість орендної плати за 1 гектар становить 4 185,06 гривень.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на вебсайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Схожі матеріали (за тегом)