|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:26 | 04.19.2024

Понад 20 мільйонів грн - на програми кредитування житла

Минулого року на Чернігівщині 52 сім’ї поліпшили свої житлові умови завдяки різним державним механізмам, спрямованим на вирішення житлових проблем населення.

Загальна площа проінвестованого житла — близько 3 247 квадратних метрів. У будівельну галузь з бюджету на ці цілі спрямовано майже 20,5 мільйона гривень. Так, Чернігівським регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву було укладено 8 кредитних договорів на загальну суму більше ніж 4,5 мільйона гривень. Загальна площа житла — 586,49 квадратного метра.

Ще два кредити на будівництво і придбання житла для молоді на загальну суму понад півтора мільйона гривень було надано за рахунок коштів Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Понад 10 мільйонів гривень фінансової підтримки з державного бюджету за Програмою забезпечення громадян доступним житлом минулого року отримали 36 сімей. Загальна площа придбаного таким чином житла — 2 127,92 квадратного метра.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №980, минулого року кредити на загальну суму 4,3 мільйона гривень для придбання житла в області отримали п’ять сімей учасників АТО та одна сім’я внутрішньо переміщених осіб. Загальна площа такого житла – 378,8 квадратного метра.

Схожі матеріали (за тегом)