|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:24 | 03.28.2024

«Зелені жнива» лісівників Чернігівщини

Справді, передноворічна і новорічна, а також передріздвяна пора – це своєрідні «зелені жнива» для лісівників Сіверського краю. Адже було докладено чимало зусиль, піклування і професійного хисту, щоб зрештою виростити справжніх красунь наших рідних лісів.

1aliselka1

Але треба й подбати, щоб ці лісові красуні не лише своєчасно потрапили до кожної оселі, школи, дитячого дошкільного закладу, багатьох інших установ і організацій, а ще й уберегти багатогектарні хвойні насадження від незаконних рубок, від зазіхань так званих «чорних лісорубів», охочих до легкої наживи.

З цією метою Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства організована всебічна охорона хвойних насаджень та реалізації новорічних дерев. Такі заходи передбачають насамперед широку діяльність рейдових бригад у тісній взаємодії з місцевими правоохоронними органами, екологічними захисниками, засобами масової інформації, громадськими активістами.

На веб-сайті управління та лісогосподарських підприємств вже розміщено інформацію про заплановані обсяги продажу, ціни та місця реалізації новорічних дерев, а також штрафні санкції до лісопорушників. Проводиться й відповідне маркування новорічних ялинок і сосон на предмет їх походження.

Роздрібна ж торгівля окраси наших лісів вже розпочата і триватиме на територіях садиб лісництв та лісогосподарських підприємств до завершення новорічних і різдвяних свят.

1aliselka2

Загалом по підприємствах ЧОУЛМГ вирощується 1662 тис. шт. на площі 529 га, з яких готових до реалізації близько 90 тис. шт. Найбільше лісових красунь вирощується і доглядається в Городнянському (211 тис. шт.), Добрянському (435 тис. шт.), Семенівському (102 тис. шт.), Корюківському (215 тис. шт.) лісгоспах.

Отож ласкаво запрошуємо жителів області на передноворічні і новорічні базари до лісівників!

 

Володимир Єленич, головний лісничий, заступник начальника ЧОУЛМГ

Схожі матеріали (за тегом)