|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:02 | 04.19.2024

На базі училища - центр деревообробних технологій

У Сновську відбулась визначна подія - на базі Сновського вищого професійного училища лісового господарства створено Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій.

З давніх-давен деревина широко використовується у різних сферах людської діяльності. Сучасні досягнення у деревообробній галузі дають змогу виготовляти все нові і нові вироби з деревини для машинобудування, легкої промисловості, будівництва, сфери транспорту та зв'язку. Деревообробка сьогодні - це високомеханізоване та високопродуктивне виробництво, яке потребує кваліфікованих робітників.

Саме тому, задля підтримки пріоритетної галузі промисловості регіону, було прийнято рішення про необхідність відкриття такого центру саме на Чернігівщині.

В урочистому відкритті навчального центру взяли участь заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький, представники місцевого самоврядування, керівники підприємств, роботодавці області, для яких і буде здійснюватися підготовка кваліфікованих робітників.

1asnovskdr

Високоповажні гості традиційно перерізали символічну стрічку та із задоволенням оглянули виробничі приміщення центру.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко висловив вдячність всім, хто доклав зусилля, щоб на теренах нашої області запрацював подібний освітній центр, де зможуть отримати підготовку як учнівська молодь, так і підвищити кваліфікацію доросле населення нашого Сіверського краю. За його словами, саме це дасть можливість здобувачам професійної освіти бути конкурентоспроможними на вітчизняному ринку праці та підвищити престижність професії.

Промовець також адресував слова вдячності профільному міністерству за підтримку ініціативи створення центру і сприяння виділенню необхідного фінансування.

-Це дійсно знакова подія не тільки для Сновського вищого професійного училища лісового господарства, а й для усієї освітньої галузі області. Адже сьогодні усі ми є свідками втілення у життя потужного інвестиційно-інноваційного проєкта у сфері професійної освіти. Фактично, із відкриттям цього сучасно обладнаного центру, ми закладаємо ще одну цеглинку у розбудову професійної освіти та значно посилюємо її позиції,- зазначив керівник у своїй промові.

1asnovskdr2

За значні досягнення і здобутки Ігор Вдовенко вручив колективу низку відзнак та нагород.

З нагоди відкриття Регіонального навчально-практичного центру деревообробних технологій за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток Чернігівщини, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм почесною грамотою Верховної Ради України та подякою Міністерства освіти і науки України відзначено директора Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Ларису Дубіну.

Спільним розпорядженням обласної ради та обласної державної адміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток професійної освіти Чернігівщини почесною грамотою нагороджено старшого майстра Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Сергія Мойсіяша.

Крім того за бездоганну сумлінну працю і професійні якості, вагомий особистий внесок у розвиток професійно-технічної освіти Чернігівщини Ігор Вдовенко вручив почесні грамоти обласної ради головному бухгалтеру Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Наталії Корчаці, майстрам виробничого навчання Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Аллі Руднік та Сергію Черниху.

Низку працівників училища відзначено також подяками ОДА.

Схожі матеріали (за тегом)