|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:33 | 03.29.2024

Інфраструктурні проєкти у громадах області

Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА перевіряє стан впровадження інфраструктурних проєктів.

Директор Департаменту Олександра Хомик днями ознайомилася з ходом будівельних робіт у декількох населених пунктах області.

У Корюківці триває реконструкція загальноосвітньої школи № 1. Цьогоріч з Державного фонду регіонального розвитку на це виділено 18 мільйонів гривень. Наразі майже завершені роботи з утеплення, а також заміни покриття, зовнішніх вікон та дверей. Розпочато наступний етап: проведення робіт із внутрішнього опорядження та заміни інженерних мереж з улаштуванням індивідуального теплового пункту. Завершення всіх робіт заплановане на 2020 рік. Загальна кошторисна вартість проєкту – 68,3 мільйона гривень.

1 koriukivka 3

Завдяки реконструкції школи та її технічному оснащенню тут буде створене нове освітнє середовище. Освітні послуги за сучасними стандартами отримуватимуть понад 1,1 тисячі учнів з міста Корюківка та навколишніх сіл і хуторів Корюківської громади.

У Семенівці проводяться будівельні роботи з реконструкції зали для фізкультурно-оздоровчих занять. Вартість проєкту – 6,6 мільйона гривень, у тому числі 5,4 мільйона за рахунок коштів ДФРР.

Спортивний зал працюватиме на базі міського палацу культури. Тому тут здійснюється певне перепланування приміщень, щоб розмістити як безпосередньо зону для проведення фізкультурно-оздоровчих занять, так і тренерські, роздягальні, глядацькі трибуни, кімнати для зберігання спортивного інвентарю. Також проєктом передбачене утеплення зовнішніх фасадів та неопалювального горища.

1 semenivka 2

Таким чином у Семенівці будуть створені комфортні умови для занять фізичною культурою та спортом.

Реалізуються інфраструктурні проєкти і в медичній галузі. Так, у Менській центральній районній лікарні працюватиме апарат комп’ютерної томографії. Наразі медтехніка вже придбана і буде встановлена до кінця року після завершення ремонту приміщення під томограф. Загальна вартість апарату – 12 мільйонів гривень (8 мільйонів виділено з ДФРР).

До кінця року в Мені мають побудувати шестиквартирний житловий будинок для забезпечення житлом медпрацівників ЦРЛ. Для цього передбачено 4,3 мільйона гривень з держбюджету.

1 mena 1

До речі, у 2015 році за кошти ДФРР побудували першу чергу проєкту – чотириквартирний житловий будинок для медичних працівників.

Схожі матеріали (за тегом)