|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:31 | 03.19.2024

Справа щодо КП "Ліки України" - на контролі керівництва

Голова ОДА Андрій Прокопенко провів нараду з правоохоронцями щодо розслідування справи по КП «Ліки України»

У нараді взяли участь: начальник Головного управління Національної поліції в області Едуард Альохін, заступник начальника Головного управління - начальник слідчого управління Євген Гончаров, голова Управління  СБУ у Чернігівській області Юрій Гончаров та в.о. прокурора Чернігівської області Сергій Івашко.

1aprokoliki

Як повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, силовики доповіли очільнику області про стан розслідування за фактом зловживання владою посадовими особами Управління комунального майна Чернігівської обласної ради.

На даний час слідчі Нацполіції вилучили відповідні документи, які стали підставою для реорганізації комунального підприємства. Окремих службовців вже викликали на допит. Йде формування доказової бази щодо осіб, в інтересах яких були вчинені дії, які могли привести до фактичної втрати контролю громади над власним майном.

- Схему, за якою майно КП «Ліки України» намагались віддати у приватні руки, планували використати і для привласнення ряду інших комунальних підприємств обласної ради. Цього не буде, - сказав голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Нині за рішенням суду процес реорганізації КП «Ліки України» призупинено.

Схожі матеріали (за тегом)