|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:41 | 04.19.2024

Перша поїздка Прокопенка - у Прилуки

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко перебував 5 листопада з робочою поїздкою у Прилуках. Першим об’єктом відвідання стала прилуцька тютюнова фабрика. Потім він взяв участь у відкритті оновленого газорозподільного пункту АТ «Чернігівгаз».

ПрАТ «АТ «Тютюнова компанія «В.А.Т. - Прилуки» — одне із найбільших високотехнологічних підприємств з іноземними інвестиціями на українському тютюновому ринку, основне бюджетоутворююче підприємство Прилук та один з найбільших платників податків в Україні. Лише протягом минулого року до бюджету було перераховано понад 891,5 мільйона гривень, за 9 місяців 2019 — понад 560,5 мільйона.

Проте у вересні ситуація на підприємстві погіршилася. До державної скарбниці було перераховано 47 318,4 тисячі гривень, що на 40,4% менше порівняно з вереснем 2018 року. Майже на 40% зменшилися обсяги ввезення сировини, частину виробництва призупинено.

Причиною кризи став прийнятий Верховною Радою 04 жовтня цього року проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», наслідком якого може стати подорожчання сигарет.

На думку генерального директора «В.А.Т.- Прилуки» Артема Скрипки, запропоновані зміни спричинять нерентабельність у виробництві цигарок, піднімуть вартість однієї пачки мінімум на 14 гривень. Це, у свою чергу, призведе до зменшення обсягів реалізації, скорочення асортименту й виробництва тютюнових виробів та, відповідно, подальшого вивільнення працівників.

Голова облдержадміністрації ознайомився виробничими процесами на тютюновій фабриці, зустрівся з керівництвом компанії та обговорив проблемні питання.

1aProkpryluki

— Маємо зробити все можливе, щоб зберегти масштаби виробництва, адже це не лише потужне джерело наповнення бюджету, а й запорука належного рівня життя сотень прилучан, — наголосив Андрій Прокопенко. — Разом з керівництвом фабрики ми намітили план дій для відновлення повноцінної роботи підприємства. Як керівник ОДА запропоную його до розгляду народним депутатам, Уряду, Офісу Президента. Адже формування прозорої, зрозумілої інвесторам податкової політики є одним з конкретних кроків до залучення в область та країну іноземного капіталу. Маємо приваблювати сюди нових інвесторів, а не відлякувати багаторічних партнерів. Такі завдання ставить перед нами і Президент України.

Відкриття оновленого стратегічного об’єкту

1aProkpryluki2

Газорозподільний пункт №1 у Прилуках було введено в експлуатацію ще 1970 року. Він знижує тиск природного газу для потреб двадцяти п’яти підприємств та майже 38 тисяч абонентів, що мешкають у місті та районі.

За час роботи обладнання застаріло і морально, і фізично. Тож завдяки інвестиційній програмі, яка проводилась у чотири етапи (від проектування до виконання робіт), цьогоріч його було замінено на сучасне. Інвестована у реконструкцію ГРП сума перевищила 6,5 мільйона гривень.

Як поінформувала голова правління АТ «Чернігівгаз» Алла Ярова, у поточному році подібні проєкти було також реалізовано у Дніпрі та Білій Церкві.

Приємно усвідомлювати, що на Чернігівщині модернізується система газопостачання, — зазначив Андрій Прокопенко, який сьогодні перебуває з робочим візитом на Прилуччині. — Сподіваюсь, цей об’єкт не буде єдиним осучасненим в області і процес оновлення та розширення мережі триватиме. Адже від цього залежить комфортність та безпека життя наших земляків, стабільність роботи підприємств області.

За матеріалами сайту Чернігівської облдержадміністрації

Схожі матеріали (за тегом)