|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:59 | 04.16.2024

Ринок деревини стане прозорішим

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук нещодавно провів селекторну нараду про взаємодію місцевих держадміністрацій з територіальними органами міністерств, центральними органами виконавчої влади з метою забезпечення реалізації програм збалансованого регіонального розвитку, створення умов для залучення інвестицій та впровадження регіональних інвестиційних проектів.

На нараді розглянуто багато важливих питань, зокрема прем’єр-міністр звернувся до очільників ОДА: за участю органів місцевого самоврядування, терміново опрацювати питання щодо запровадження електронного обліку деревини, яка заготовлюється у лісах комунальної власності. А держлісагентству – забезпечити організацію та проведення навчань у комунальних лісгоспах та облагролісі.

Днями у департаменті агропромислового розвитку Чернігівської ОДА провели навчання з працівниками лісгоспів. Виступив заступник начальника департаменту Олександр Щербатий, а практичні навички продемонстрували заступник генерального директора ДП «Ліаз» Юрій Сотник і начальник відділу обробки даних Сергій Чайка.

1aLischa

Сергій Чайка демонструє прогарму для електронного обліку деревини

Взагалі ж, усе це потрібно для того, щоб працювати на ринку деревини на рівних і прозорих умовах із державними лісогосподарськими підприємствами.

Звісно, попереду ще немало роботи. Бо для запровадження електронного обліку деревини потрібні значні кошти, які в облагролісі сьогодні відсутні. Та все ж зроблені перші кроки для того, щоб ринок деревини на Чернігівщині став прозорішим.

 Микола ТИЩЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)