|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:28 | 03.28.2024

Робота для водіїв є й в Україні

Про це йшлося під час зустрічі директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки з безробітними мешканцями Прилуцького району – водіями за професією, які мають всі водійські категорії, чималий досвід роботи, проте не можуть працевлаштуватися.

За словами фахівців Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, проблема дійсно існує. Загалом на кінець жовтня в районі офіційно безробітними були 12 водіїв. Для них у базі даних налічувалось 15 актуальних вакансій від місцевих роботодавців. Головною перепоною у працевлаштуванні чоловіки називають низьку заробітну плату та транспортну недоступність до місця роботи.

1arobot

Під час спілкування Лідія Падалка орієнтувала безробітних на активний пошук шляхів вирішення проблеми.  Як один з варіантів, запропонувала скористатися вакансіями з наданням житла по Україні. Вона розповіла про тенденції та перспективи в галузі вантажних перевезень та навела приклади великих компаній, які забезпечують житлом при роботі вахтовим методом.

Отож по закінченню зустрічі шукачі роботи ознайомилися з пропозиціями вітчизняних роботодавців, які пропонують водіям житло та заробітні плати вище 10 000 грн., а саме: «Київшляхміст» (15000 грн), Автобусні парки м.Києва (до 15000 грн), ТОВ «ВІК БУД ТРЕЙД» м.Київ (15000), СТОВ «Старинська птахофабрика» Київська обл. м.Мирне (12000 грн), ФОП Солтіс Львівська обл. (12000 грн), ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» Полтавська обл. (20300 грн.) тощо.

Світлана Шеремет

Схожі матеріали (за тегом)