|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:27 | 03.29.2024

Поляків цікавить вирощування енергетичної верби

Представники польського бізнесу вивчають можливості вирощування енергетичної верби на Чернігівщині

10 жовтня в.о. голови облдержадміністрації Наталія Романова провела робочу зустріч з представниками економічної групи «Прогрес» з міста Познань (Польща). Мета візиту польських підприємців — вивчення можливостей вирощування одного з видів біопалива — енергетичної верби.1вербааа

Як зазначив керівник групи Томаш Крушинські, у країнах Євросоюзу альтернативна енергетика набуває все більшого розповсюдження, тож вирощування енергетичних рослин — доволі перспективна справа.

Спеціаліст з агропитань Анжей Гронскі зазначив, що енергетична верба може рости на малопродуктивних ґрунтах у місцях з достатньою кількістю опадів та високим рівнем ґрунтових вод. Тож Чернігівщина з точки зору кліматичних умов може підійти для цього ідеально.

Польська делегація цими днями побуває у Батуринській, Іванівській та Кіптівській ОТГ, щоб з’ясувати, чи є там вільні земельні ділянки, придатні для такого інвестування.

1верболо

— Ми відкриті до співпраці з інвесторами, — запевнила Наталія Романова. — Тим більше, якщо вони приходять в область надовго, залучають до свого бізнесу кошти європейських інвестиційних фондів, створюють нові робочі місця.

Схожі матеріали (за тегом)