|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 6:10 | 04.19.2024

Маєш інноваційні ідеї – подавай на конкурс

Економіка Чернігівської області потребує інноваційних розробок, тому аби заохотити та стимулювати наших науковців, інженерно-технічних працівників та винахідників до інноваційної діяльності, на Чернігівщині проводиться конкурс «Краща інноваційна розробка».

1ideiРозвиток економіки нашого регіону неможливий без серйозних інноваційних розробок та введення їх у виробництво. Інтелектуальний потенціал області дає можливість здійснювати досить ефективну регіональну інноваційну політику. Сьогодні на Чернігівщині працюють 14 організацій різних секторів та галузей науки в напрямках інноваційних розробок і досліджень. Основні наукові роботи у нас здійснюються в сфері сільськогосподарських, технічних і природних наук.

«Наша область позиціонується як сільськогосподарська, тому не дивно, що найбільша кількість наукових розробок – саме в цій сфері», – говорить заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Сергій Меженний.

Конкурс «Краща інноваційна розробка» проводить Департамент економічного розвитку ОДА спільно з Агенцією регіонального розвитку в рамках Програми розвитку інвестиційної, зовнішньоекономічної та виставково-ярмаркової діяльності Чернігівської області на 2016-2020 роки «Чернігівщина – конкурентоспроможний регіон».

«Учасником конкурсу може стати кожна фізична особа, яка має певні напрацювання, – говорить Сергій Меженний. – Це інженерно-технічні працівники, науковці, винахідники. Документи на участь можна подавати з 28 серпня до 20 вересня цього року. До участі в конкурсі приймаються інноваційні розробки і винаходи, розроблені за останні 5 років, незалежно від їхньої участі в інших конкурсах. Рецензування всіх поданих робіт буде здійснюватися фахівцями з кожної конкретної галузі».

Переможці отримають грошові винагороди: І місце – 9600 грн, ІІ місце – 7600 грн, ІІІ місце – 5700 грн. Також всі переможці отримають диплом лауреата.

Документи на конкурс приймаються в робочі дні з 10:00 до 13:00 в Агенції регіонального розвитку Чернігівської області (14000, м. Чернігів, вул. Преображенська, 12, 3-й поверх).

Детальну інформацію щодо умов проведення конкурсу та переліку необхідних документів можна отримати за телефонами: (0462) 669-311, (0462) 669-636, (095) 78-53-715;

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)