|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:29 | 03.29.2024

Цьогоріч в області відремонтовано майже 82 тисячі м.кв доріг

Про це повідомив начальник Управління капітального будівництва ОДА Андрій Тишина сьогодні на тематичному брифінгу.

TyshynaНа ремонт доріг витрачено понад 39 мільйонів гривень державної субвенції. Загалом же у 2019 році на експлуатаційне утримання доріг, а також їх капітальний та поточний ремонти область отримає із державної скарбниці 511,7 мільйона гривень.

— Пріоритетність у плануванні будівництва чи реконструкції дорожнього покриття мають визначати громади, залучивши при цьому профільних фахівців. Це потрібно для того, аби державні кошти використовувалися оптимально з максимальною користю для місцевого населення, — підкреслив Андрій Тишина.

Втім, в області будівельні роботи тривають не лише у сфері дорожнього господарства.

Сільські амбулаторії

У 2019 році на розбудову мережі спрямовано понад 74,1 мільйона гривень субвенції з держбюджету. Співфінансування з місцевих бюджетів — майже 9,6 мільйона гривень.

На сьогодні роботи тривають на 17 об'єктах. Майже на 90% збудовані амбулаторії в селах Бахмач Бахмацького району, Киїнка Чернігівського, Кобижча Бобровицького, Нехаївка Коропського, Салтикова Дівиця Куликівського та Тур’я Сновського.

Проєкти Державного фонду регіонального розвитку

На реалізацію 10 проєктів ДФРР заплановано понад 94,5 мільйона гривень, в тому числі близько 85,3 мільйона — з державного бюджету.

Нині вже закінчили реконструкцію пологово-гінекологічного відділення у Бахмачі.

На початку вересня у Чернігові мають відкрити стадіон спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність». Готовність об’єкту — 95%.

Випереджають графік підрядники, які ремонтують покрівлю Ріпкинської школи № 2.

На три об’єкти оголошені торги. Детальніше у прямій мові Андрія Тишини

Охорона навколишнього природного середовища

На будівництво нових та реконструкцію існуючих об’єктів водовідведення та очисних споруд з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища цьогоріч передбачено понад 11,14 мільйона гривень.

Зокрема, частина коштів витрачена на реконструкцію водойми в селі Єрків Козелецького району. Тривають роботи у Сновську (реконструкція каналізаційних мереж) та Ніжині (будівництво системи водовідведення).

Більш детальна інформація про діяльність Управління капітального будівництва ОДА на офіційному вебсайті Управління та сторінці у Фейсбук.

Схожі матеріали (за тегом)