|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:39 | 04.18.2024

Тепловики Чернігова винні НАК «Нафтогаз» 114 мільйонів гривень

Борги населення за спожиті комунальні послуги не зменшуються. Тільки ЖЕКам чернігівці заборгували 16 мільйонів гривень.

Такі цифри озвучив чернігівський міський голова сьогодні на ранковій розширеній нараді в мерії, інформує прес-служба Чернігівської міської ради. Тож потрібно посилювати роботу з боржниками, вважає він.

Зараз тема заборгованості стає все важливішою через те, що до початку опалювального сезону залишилося практично 2 місяці.

- Звертайтеся до людей, кажіть цифри, скільки треба заплатити НАК «Нафтогаз». І пояснюйте що може відбутися якщо ми не сплатимо ці кошти. Тоді не буде газу - і нічого не буде, - звернувся Владислав Атрошенко до керівника ОТКЕ.

Він укотре підкреслив: заручниками боржників стає все місто.

- З НАК "Нафтогаз" жарти недоречні. Вони виставляють, що потрібно 114 мільйонів гривень погасить. У бюджеті міста нема цих коштів, та і юридично такої можливості немає. І ніякі банки в такій ситуації кредит не дадуть. Далі ми будемо просити ліміти - але результат невідомий. А за нашими плечима - люди. У тому числі ті, що заплатили й не розуміють, чому вони повинні страждати. І вони вправі задати таке запитання. Очевидно, що треба працювати з боржниками. І очевидно, що треба нагадувати: тариф розраховується на 100%-ну оплату, по-іншому він не розраховується, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Схожі матеріали (за тегом)