|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:18 | 03.28.2024

В обласній раді обговорили подальшу долю бомбосховищ регіону

24 липня голова обласної ради Ігор Вдовенко зустрівся із заступником голови Фонду державного майна України Юрієм Нікітіним та начальником регіонального відділення Фонду державного майна України по Чернігівській області Валерієм Йовенком.

Співрозмовники обговорили перспективи співпраці щодо передачі окремих об’єктів із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області. За словами Юрія Нікітіна, Фондом державного майна України здійснено комплекс заходів щодо проведення технічної інвентаризації споруд цивільного захисту населення (бомбосховищ) в усіх областях. Основною метою цієї діяльності є визначення поточного стану та ступеню готовності зазначених об’єктів до використання за призначенням та взагалі доцільності їх збереження у даному статусі, а також визначення органів, які у подальшому здійснюватимуть управління цими будівлями.

Варто відзначити, що на території Чернігівської області є ціла низка споруд цивільного захисту (цивільної оборони), які на сьогодні належать до сфери управління Регіонального відділення Фонду державного майна України по Чернігівській області. Наразі центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, управління об'єктами державної власності, виступає з пропозицією передати на безоплатній основі дані об’єкти з державної у комунальну власність, аби в подальшому органи місцевого самоврядування могли самі ними розпоряджатися.

Ігор Вдовенко, коментуючи ситуацію, відзначив, що для прикордонної Чернігівщини питання належного утримання та функціонування об’єктів цивільного захисту є дуже важливим. Разом із тим, керівник зауважив, що депутатський корпус обласної ради повинен детально вивчити всі аспекти та проаналізувати інформацію по кожному об’єкту, аби врешті-решт прийняти відповідне рішення щодо економічної доцільності прийняття зазначених споруд до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Тож учасники зустрічі узгодили алгоритм подальших дій щодо найбільш оптимального для громади області варіанту вирішення питання розпорядження та функціонування споруд цивільного захисту населення на території Чернігівщини.

За повідомленням відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Схожі матеріали (за тегом)