|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:40 | 03.28.2024

Подарунок від науковців

Фахівці Новгород-Сіверської лісової науково-дослідної станції видали монографію «Ліси Східного Полісся України: структура, продуктивність, формування та відтворення» для працівників лісового господарства, науковців, викладачів і студентів лісогосподарських факультетів університетів.

monografaУ монографії висвітлені історія, становлення та сучасні проблеми формування і відтворення лісів Східного Полісся України. Розглянуті структурно-функціональні особливості, сучасний стан та продуктивність деревостанів. Вставлена ефективність систем рубок головного користування для природного та штучного відтворення лісів. Узагальнено наукові результати стаціонарних досліджень рубок поліпшення якісного складу лісів.

Автор монографії – Анатолій Миколайович Жежкун – директор ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція», кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник. Він вже понад двадцять років очолює цей заклад, який наступного року відзначить своє сторіччя.

Рецензенти монографії – доктори сільськогосподарських наук: професор кафедри лісівництва Національного університету природокористування і біоресурсів України А. Ф. Гойчук (м. Київ) та професор кафедри лісових культур і лісової селекції Національного лісотехнічного університету України Ю. М. Дебринюк (м. Львів).

Це видання підтримали практично та фінансово лісогосподарські підприємства Чернігівського ОУЛМГ. Адже це – прекрасний подарунок до сторіччя обласного управління лісового та мисливського господарства, яке святкуватимуть у вересні нинішнього року. Також виповнилося 90 років Українському ордена «Знак Пошани» науково-дослідному інституту лісового господарства та агролісомеліорації імені Г. М. Висоцького Державного агентства лісових ресурсів України та Національної Академії наук України.