|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:33 | 03.29.2024

Pfizer для всіх

У Чернігові, починаючи з цього тижня, всі центри масової вакцинації для щеплень використовуватимуть виключно вакцини Pfizer або Moderna. Вакциною CoronaVaс щепитимуть тільки у пунктах вакцинації, розташованих безпосередньо у медичних закладах міста. Тому тим, кому потрібна друга доза саме цього препарату, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

1vakcЧернігів став першим містом в Україні, де дозволили використовувати вакцину Pfizer у пунктах масової вакцинації, які працювали на вихідних. Так кількість щеплених за останні вихідні сягнула майже до 5 тисяч. Проте, окрім жителів Чернігова, до наших пунктів вакцинації на вихідних почали їхати медичні «туристи» з різних областей, все заради того, аби отримати щеплення саме Pfizer. Тому на минулих вихідних було прийнято рішення: жителів інших областей вакцинувати лише в останню годину роботи пункту вакцинації за умови, якщо буде вільна доза або якщо не буде охочих чернігівців зробити щеплення.

З 20 липня в місті діятиме аж шість пунктів вакцинації і в кожному щепитимуть Pfizer.

Центри масової вакцинації у школі № 35 на Масанах та в Будинку культури на Шерстянці продовжать свою роботу. Вони працюватимуть з 16:00 до 19:00 години. Також 21 липня підключаються пункти в ТРЦ – ЦУМ та «Голлівуд», в школі № 33 та школі №7. З 22 липня запрацюють пункт в Чернігівському вищому побутовому училищі, що по вулиці Козацькій,14а. З 23 липня в школі №30, а з 24 липня за адресою пр-т Перемоги, 141. Час роботи всіх пунктів масової вакцинації – з 16:00 до 19:00. Загалом цього тижня в місті працюватиме 9 пунктів вакцинації.

Взагалі Україна очікує отримати близько 1 млн доз Comirnaty/Pfizer-BioNTech до кінця липня, тому міністерство охорони здоров’я цю вакцину вже зробили доступною для широкого загалу.

Записатися на щеплення можна буде в системі Helsi.me усім громадянам України, старшим за 18 років, незалежно від місця реєстрації чи проживання. Для цього треба обрати зручний пункт вакцинації та записатися на вільний час. При вході до пункту вакцинації треба буде показати СМС із підтвердженням запису або ж прийти на пункт вакцинації і дочекатися своєї черги.

«Вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями», – повідомляє МОЗ.

Нагадаємо, що бажаючим вакцинуватися необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)