|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:07 | 03.28.2024

На порозі "червоної зони"

У четвер відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

1azakarantynЗа словами голови ОДА Анни Коваленко, необхідно оперативно ввести додаткові обмежувальні карантинні заходи в області, оскільки за індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки ми наближаємося до "червоної зони". Уже станом на четвер два показники перевищували норму. Це — рівень госпіталізації, у нас 84,1 на 100 тис. населення (граничний показник менше або дорівнює 60 на 100 тис.населення) та динаміка рівня госпіталізації – 57,6% (граничний показник - 50%).
Станом на 25 березня в області 40 147 підтверджених діагнозів COVID-19. За інформацією Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА на ранок зафіксовано 548 нових випадків. Наразі 15 хворих знаходиться на апараті ШВЛ та 763 — перебуває на періодичній кисневій підтримці. Завантаження ліжок – 62,5%. Сьогодні ліжковий фонд закладів охорони здоров’я збільшиться ще на 99 ліжок.
Обговорили на засіданні можливість переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання. А також заслухали звіти ГУ Держпродспоживслужби та ГУ Національної поліції в Чернігівській області щодо проведення перевірок на предмет дотримання суб’єктами господарювання та громадянами карантинних заходів.
У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на Чернігівщині члени комісії вирішили встановити додаткові обмежувальні карантині заходи. А саме з 00 годин 27 березня 2021 року обмежити діяльність закладів культури, розважальної сфери, спортивних комплексів та заборонити проведення культурних масових та спортивних заходів.
До понеділка не закриватимуть заклади харчування та роздрібної торгівлі. Але підприємці мають бути готові до можливого повного обмеження їх роботи у зв’язку із входженням до «червоної зони».

Схожі матеріали (за тегом)