|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:26 | 03.29.2024

Триває кампанія з вакцинації

24 лютого Чернігівщина отримала перші 6800 доз вакцини від вірусу COVID-19 і в регіоні розпочали вакцинацію від коронавірусної хвороби.

1avakcinusВідповідно до розробленої  дорожньої карти першими провакциновано 60 медичних працівників відділень, що надають допомогу хворим на «ковід».
 – Вакцина AstraZeneca - це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Вироблена вона  в Індії вакцина має локальну назву Covishield. Згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів з імунізації ВООЗ  – ефективність її понад  63%, – розповів директор обласного центру громадського здоров’я Володимир Тарасовський. – Щеплення потрібно робити двічі з інтервалом у 4 тижні. Зберігатися вакцина може до шести місяців при температурі від +2 до +8 С, вона знаходиться на складі Центру громадського здоров’я.
За словами Володимира Тарасовського, вчора отримали повідомлення про ті чи інші наслідки після імунізації в однієї з вакцинованих. Спостерігалося незначне підняття субфебрильної температури та почервоніння.
 – Наразі стан її задовільний, температура у нормі. Такі реакції допустимі у відповідь на всі вакцини з календаря  профілактичних щеплень, – повідомив директор обласного ЦГЗ та зазначив, що тримають на контролі стан тих, хто отримав першу дозу вакцини.
Кампанія імунопрофілактики на Чернігівщині продовжується, мобільні бригади працюють.
В області за третій день вакцинальної компанії проти COVID-19, щеплення отримали вже 120 медичних працівників. За інформацією обласного центру громадського здоров’я,  в першу чергу імунопрофілактику отримують медики, що працюють у ковідних відділеннях, потім працівники стаціонарних відділень.
– Сьогодні щеплення отримали працівники центру екстреної медичної допомоги, обласної дитячої лікарні та Чернігівської міської №1, – розповіла головна експертка Управління охорони здоров’я облдержадміністрації зі спеціальності «Вакцинопрофілактика» Романа Сопотницька та додала, що кожен вакцинований разом зі щепленням отримує інформаційну пам’ятку. Після вихідних імунопрофілактична компанія продовжиться.

Схожі матеріали (за тегом)