|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:21 | 03.29.2024

Заради попередження глаукоми

Офтальмологи КНП «Чернігівська обласна лікарня» продовжують онлайн-консультації щодо раннього виявлення глаукоми – підступного захворювання очного нерва, яке здатне призвести до повної сліпоти.

1aglaukЯк зазначає завідувачка відділення мікрохірургії ока обласної лікарні Ірина Биховець, останнім часом до  медиків звертаються пацієнти , що мають доволі занедбану стадію прогресування глаукоми, а також іншої патології очей. Водночас часто-густо як лікарям, так і самим пацієнтам доводиться витрачати багато часу для лікування та  можливого відновлення зору.  

«Глаукому, як і будь-яке інше захворювання, легше попередити, ніж лікувати. І дуже  важливо, коли її вдається діагностувати на початкових стадіях, – зауважує Ірина Биховець. – Відтак на початку поширення коронавірусної інфекції страх захворіти на  ковід перемагав небезпеку залишитися сліпим. Але зараз більшість наших пацієнтів  вже впевнені –  коронавірус відступить, але повернути зір буде неможливо! Глаукома – таке захворювання, яке порівняно легко діагностувати шляхом обстеження очного дна. До речі, відділення мікрохірургії ока обласної лікарні має все необхідне сучасне обладнання для  виявлення не тільки глаукоми , а і супутніх захворювань, які призводять до цієї патології, наприклад,  цукрового діабету, розсіяного склерозу, онкозахворювань тощо.

Втім, завдяки масовому обстеженню жителів  Чернігівщини, а відтак – своєчасному виявленню хвороби, лише за минулий рік  кількість випадків глаукоми зменшилася майже вдвічі. Тому ми і започаткували проведення онлайн-консультацій з попередження розвитку цього захворювання та вкрай небажаних його наслідків».

Нагадаємо: консультація жителів Чернігівщини з приводу глаукоми відбувається у робочі дні з 9.00 до 15.00 за телефоном 0988702052. Вас вислухає лікар та, у разі необхідності, запросить на обстеження.               

Схожі матеріали (за тегом)