|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:34 | 04.19.2024

Медичний центр під загрозою

В обласній раді розглянули питання забезпечення енергоносіями медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб

1medcentr18 січня голова обласної ради Олена Дмитренко разом із своїми - першим заступником Ніною Лемеш та заступником Дмитром Блаушем провела робочу зустріч із заступником начальника управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Аллою Здор та очільником комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» обласної ради Миколою Дейкуном. Темою обговорення став лист керівництва вищезгаданого медичного закладу стосовно загрози надзвичайної ситуації із забезпеченням КНП в новому році енергоносіями. І головна тому причина - відсутність необхідних коштів.
Як було зазначено, закладом було продовжено дію договорів з надання йому комунальних послуг, але зареєструвати в казначейській службі угоди щодо поставки енергоносіїв у зв'язку із відсутністю коштів немає можливості. Крім того, проведено відкриті торги на закупівлю природного газу (сума договору складає понад 3,3 млн грн), однак і в цій ситуації фінансування також відсутнє. За інформацією очільника КНП, на сьогодні постачальник газу не зможе ввести медичний заклад в реєстр споживачів, що, в свою чергу, спричинить відключення його від опалення. І якщо проблему не вирішити, то це може призвести до надзвичайної ситуації.
В ході обговорення порушеного питаня учасники зустрічі прийняли рішення: невідкладно звернутися до обласної держадміністрації стосовно виділення необхідних коштів для забезпечення енергоносіями КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб».

Схожі матеріали (за тегом)