|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:33 | 03.28.2024

Машини під ялинку

Дев’ять нових автомобілів «Renault Duster»підвищеної прохідностіотримали амбулаторії загальної практики сімейної медицини Чернігівської області за програмою сільської медицини.

 

1amadhynyyal

Ці автомобілі обладнані всім необхідним для того, щоб сімейні лікарі мали можливість обслуговувати громадян, а також швидко діставатися до тих, хто потребує невідкладної допомоги.

За останні три роки нашій області було виділено понад 166 млн грн медичної субвенції. І всі ці кошти спрямували на будівництво 22 нових і реконструкцію 7 наявних сільських амбулаторій, на оснащення їх сучасним медобладнанням та засобами, а також на придбання 40 автомобілів.

Ці дев’ять новеньких спецавтомобілів було придбано за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Загальна їхня вартість – майже 4,5 млн грн.

Новий медичний спецтранспорт передали керівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги. Також декілька автомобілів отримає КНП «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», які будуть використовуватись для допомоги жителям сільської місцевості Чернігівського району. Так сучасним службовим транспортом користуватимуться лікарі сільських амбулаторій, розташованих у селах Нова Басань, Халявин, Мрин, Чемер, Морівськ, Яблунівка та селищах Олишівка, Ладан і Добрянка.

«Кошти на їх придбання виділені з державного фонду регіонального розвитку, в якому знайшлися гроші і на такі цілі, – відмітив начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш. – Автомобілі – сучасні, дуже зручні, підвищеної прохідності, сімейні лікарі зможуть діставатися навіть до найвіддаленіших куточків тієї місцевості, яку вони обслуговують. Зараз ми працюємо над тим, аби автівки отримали необхідні сертифікати та пройшли реєстрацію у відповідних службах».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)