|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:53 | 03.29.2024

Чернігівщина – у «зеленій» зоні

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, станом на 9:00 3 серпня в Україні зафіксовано 990 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Таким чином, загалом в державі лабораторно підтверджено 73 158 випадків захворювання, з яких 900 – на Чернігівщині.

Нагадаємо: Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за рівнем поширення коронавірусної інфекції поділила Україну на чотири зони – «червону», «помаранчеву», «жовту» та «зелену». Цей розподіл починає діяти з 3 серпня. Відтак Чернігівська область потрапила до «зеленої» зони, тобто, адаптивні карантинні обмеження на її території попередньо діятимуть до 31 серпня.

Перебування у «зеленій» зоні передбачає знаходження людей у громадських будівлях в засобах індивідуального захисту (медичних масках, респіраторах); при проведенні масових заходів необхідно дотримуватися правил перебування громадян на площі не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; роботу кінотеатрів із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті виключно в межах сидячих місць.

У Міністерстві охорони здоров’я України попереджають – віднесення тієї чи іншої території до якоїсь з чотирьох зон може змінюватися залежно від рівня поширення інфекції та готовності медиків приймати хворих. Загалом МОЗ закликає – при появі перших симптомів захворювання (підвищенні температури тіла, загальної слабкості, інших проявів, характерних до респіраторної інфекції) необхідно звернутися до сімейного лікаря. Амбулаторне (домашнє) лікування суворо заборонене у разі, якщо хворий перебуває в групі ризику щодо розвитку ускладнень або має симптоми, що характеризуються середньо-тяжким і тяжким перебігом: ядуха, утруднене дихання, збільшення частоти дихальних рухів більше фізіологічної норми, кровохаркання, шлунково-кишкові симптоми (нудота, блювання, діарея), зміни психічного стану (сплутаність свідомості, загальмованість). У таких випадках слід не зволікати зі зверненням до медиків екстрених служб.

Довідково: Епідемічні показники на рівні районів та міст обласного значення можна переглянути за посиланням:

Схожі матеріали (за тегом)