|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:58 | 03.28.2024

Півтисячі хворих на коронавірус

В області продовжує зростати кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Проте за останній тиждень випадків захворюваності на COVID-19 поменшало.

Станом на 24 червня в області лабораторно підтвердили 494 випадки. Серед них – 94 медичні працівники та 38 дітей. 186 людей подолали хворобу.

Найбільша кількість хворих нині в місті Чернігів, а також у Чернігівському, Бобровицькому та Куликівському районах. Минулого тижня вперше зафіксували коронавірус у жителів Семенівського району. «Тримаються» поки що Коропський, Бахмацький, Новгород-Сіверський, Талалаївський та Срібнянський райони – там не зафіксовано хворих.

Цього тижня в області вперше діагностували коронавірус у вагітної. Жінка з Мени на 9 місяці вагітності наразі перебуває у Менській районній лікарні. Вона самостійно звернулася до лікарні через високу температуру. Рентген показав пневмонію, а ПЛР-тест – коронавірус.

А в Ніжині коронавірус підтвердили у фельдшера бактеріологічного відділення, який приймав громадян. Це працівник лабораторного центру, який обслуговував два райони. Зараз увесь штат центру – на самоізоляції.

У понеділок з Чернігівської районної лікарні втік 82-річний житель Седнева, хворий на коронавірус. Чоловіка й досі шукають. До речі, це не перший випадок втечі: перший трапився в Борзнянській лікарні – там чоловіка повернули, а через деякий час він помер від ускладнень.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)