|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:48 | 04.19.2024

Різке зростання випадків Covid-19

Як повідомляє Чернігівська ОДА по області станом на 4 червня виявлено +36 нових випадків інфікування Covid-19.

Підтверджено випадків: 18 – у Чернігові, 5 – у Прилуках, 5 – у Чернігівському районі, 3 – у Козелецькому районі, 2 – у Ніжинському районі, 2 – у Куликівському районі, 1 – у Борзнянському районі.

Загальна ситуація в області наступна: 81 пацієнтів одужали; 24 госпіталізовано до лікарні; 132 перебуває на амбулаторному лікуванні; 5 виявлених в області хворих переведено на лікування за місцем проживання (до Києва).

Загалом в області підтверджено 250 випадків коронавірусної інфекції. За минулу добу обласним лабораторним центром проведено 369 ПЛР-досліджень.

Враховуючи те, що кількість хворих в області зростає, рекомендується дотримуватись усіх протиепідемічних заходів та обмежити пересування без нагальної потреби.

Також стало відомо, що від перенавантаження зламалась центрифуга в обласному лабораторному центрі у Чернігові, який проводить ПЛР-тестування на коронавірус. Про це на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної ситуації сказав директор обласного лабораторного центру МОЗ Микола Донець, повідомляє Суспільне.

«Ми вже переступили поріг 10 тисяч досліджень, сьогодні надійшло більше 500 зразків. Завантаженість лабораторії дуже велика, вийшла з ладу центрифуга від цілодобової роботи», - заявив Донець.

Замінити обладнання мають  5 червня.

Обласний лабораторний центр у Чернігові почав робити ПЛР-тестування 25-го березня. Обладнання німецького виробництва купили за гроші підприємців області, коштувало воно 645 тисяч гривень.

Схожі матеріали (за тегом)