|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:07 | 03.29.2024

У жителя Старої Басані підтверджено коронавірус

12 квітня з підозрою на коронавірусну інфекцію житель села Стара Басань Бобровицької ОТГ був госпіталізований до інфекційного відділення Козелецької ЦРЛ. Сьогодні 13 квітня ПЛР-тестування підтвердило діагноз.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

"Козелецька ЦРЛ має необхідне матеріально-технічне оснащення та кадрове забезпечення. Медперсонал, який доставив хворого до лікарні, діяв згідно протоколів та був у захисних костюмах. Епідеміологи оперативно визначили перше коло контактних осіб – наразі їх 9.

На засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації прийнято наступні рішення:

1. Визнати населений пункт Стара Басань Бобровицької ОТГ осередком спалаху інфекційної хвороби.

 

1stbasan


2. Місцевим органам влади (Бобровицькій РДА та Бобровицькій міській раді) встановити на території населеного пункту особливий режим проведення протиепідемічних заходів.
3. Місцевим органам влади спільно з Нацполіцією в області, ДСНС, Управлінням охорони здоров’я, обласним лабораторним центром:
- інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;
- визначити перелік об’єктів, на яких провести дезінфекцію.
4. Обласному лабораторному центру спільно з Нацполіцією контролювати перебування на самоізоляції осіб, які визначені контактними.
Також прийнято рішення провести всім контактним особам ПЛР-тестування.

13 квітня проведено 36 ПЛР-досліджень. Зокрема, 25 хворим з пневмонією, двом контактним особам та 5 медичним працівникам мобільних бригад. З 36 тестів, 35 – негативні, окрім вже згаданого по Старій Басані" - йдеться у повідомленні.

Раніше Андрій Прокопенко повідомив, що двоє пацієнтів на Чернігівщині, яким було діагностовано коронавірус, одужали та виписані з лікарень. Це - молодий чоловік із Корюківки, який із 31 березня лікувався в інфекційному відділенні Корюківської ЦРЛ. Учора отримано повторний негативний результат полімеразної ланцюгової реакції пацієнта. ПЛР-тестування пройшли й медпрацівники, які контактували з хворими. Інфікування коронавірусом не виявлено. Також вже другий негативний ПЛР-тест засвідчив одужання жінки із села Комарівка, яка перебувала на госпіталізації у Борзнянській ЦРЛ. Тут на лікуванні залишається ще 5 пацієнтів з коронавірусом.

Щодо села Комарівки, то днями закінчився строк самоізоляції у 307 жителів села, які перебували у списках контактних осіб. Втім, таких залишається по Комарівці ще 57 чоловік.

Схожі матеріали (за тегом)