|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:30 | 04.19.2024

Коли добудують амбулаторію в Салтиковій Дівиці?

Новеньку амбулаторію сімейної медицини у селі Салтикова Дівиця Куликівського району чекають вже рік. Її будівництво розпочалося досить швидкими темпами, але коли до завершення залишилося всього нічого, воно чомусь зупинилося.

Минулого року село Салтикова Дівиця було одним з перших, де розпочали будівництво сучасної лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, як кажуть в народі, «з нуля».

Загальна вартість цього проекту становить понад шість мільйонів гривень, де 621,4 тисячі гривень – співфінансування з куликівського селищного бюджету. Замовником робіт є Управління капітального будівництва облдержадміністрації, виконавцем – ТОВ «Фенікс+».

1abambulatoraЗводити амбулаторію почали на початку лютого 2019 року. Здати в експлуатацію цю нову будівлю планували вже у вересні 2019 року, та щось пішло не за планом.

«Коли почалося будівництво амбулаторії, ми хотіли виступити замовниками, але нам чомусь не дозволили, тому замовники цього будівництва – Управління капітального будівництва облдержадміністрації, – розповідає голова куликівської ОТГ Наталія Халімон. – Ми лише проспівфінансували 638 тисяч з нашого бюджету. Та, на жаль, роботи досі не завершені. І ніхто нічого зараз не робить, хоча залишилося зовсім трохи. Кажуть, немає коштів. Наразі там не закінчена підвісна стеля, встановлена сантехніка та міжкімнатні двері. Ну і не проведений благоустрій прилеглої території. Проте амбулаторія вже отримала новий автомобіль для сімейного лікаря, і він ним користується. Також нас запевнили, що все сучасне обладнання амбулаторії також придбане і поки зберігається десь в обласному управлінні охорони здоров’я. Знову ж таки нас запевняють, що навесні кошти мають бути, і роботи завершать. І на це дуже сподіваємося, бо теперішня амбулаторія знаходиться в земському приміщенні, якому понад 100 років, і воно вже давно аварійне. Та не лише цей факт був вирішальним при виборі місця для будівництва. Салтикова Дівиця – велике село з понад тисячею мешканців. До того ж у цьому селі знаходиться дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Деснянка», а влітку багато відпочивальників, тому такий заклад просто необхідний».

Як повідомили в Управлінні капітального будівництва Чернігівської області, це проблема не лише Салтикової Дівиці. Адже наразі в експлуатацію не здали жодної з 18 амбулаторій, будівництво яких було заплановано у 2019 році. До речі, управління капітального будівництва було замовником будівництва 18 амбулаторій, ще по трьом виступили Корюківська та Носівська міські ради та Іванівська сільська ради.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)