|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:30 | 04.18.2024

Велопробіг на підтримку 1-ї танкової

У Чернігові пройшов благодійний-велопробіг під гаслом «Здоров’я – крок до Перемоги!», участь в якому взяли близько 400 чернігівців та гостей міста. Їхали не просто так, а у підтримку 1-ї окремої Сіверської танкової бригади. Саме на їхні потреби, за словами організаторів, будуть передані всі зібрані цього дня кошти.

 

«Велодень» для Чернігова – захід не новий. Проте ось уже два роки поспіль його не проводили спершу через коронавірус, а потім через повномасштабне вторгнення росії на територію України. Та ж року організатори все ж вирішили не відкладати велопробіг, а поєднати його з доброю справою – збором коштів для потреб 1-ї окремої Сіверської танкової бригади.

Цього дня зібралися жителі та гості міста, співробітники правоохоронних та силових структур, чернігівські оборонці, спортсмени, волонтери та громадські активісти – загалом близько чотирьох сотень велолюбителів. Кажуть: долучилися, бо відчувають потребу бути саме в цьому місці, з однодумцями, і в такий спосіб висловити свою підтримку та вдячність військовим.

velopro

«Велодень» ми проводимо вперше після вторгнення. Цьогорічний велодень – благодійний, ми збираємо кошти на потреби 1 танкової окремої Сіверської бригади, які були захисниками під час оперативного оточення міста Чернігова минулого року і які сьогодні виконують бойові завдання по всій лінії фронту, – говорить організатор заходу «Велодень» Андрій Вареник. - Також своїм велопробігом ми маємо на меті показати людям, що велоспільнота в Чернігові є, і вона чимала».

Стартуючи від Красної площі, учасники велопробігу проїхалися до готелю «Україна», далі до П’яти кутів, по проспекту Левка Лук’яненка до Чернігівської політехніки та вулицею Шевченка і Полуботка повернулися до початкової точки.

Також в межах цього заходу фахівці ДСНС облаштували на Красній площі дві локації: перша – навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення, друга – від частини піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Чернігівській області. Усі охочі могли не лише оглянути ці локації, а й поспілкуватися з фахівцями ДСНС, які вкотре наголосили на основних правилах безпечної поведінки та мінної безпеки, нагадали про дії населення під час повітряної тривоги. Також охочі мали змогу приміряти спорядження піротехніка.

Завдяки велоспільноті міста та всім небайдужим, хто відвідав захід, вдалося зібрати 18 515 грн.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)