|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:15 | 03.29.2024

Рашисти часто бомблять Семенівщину

За даними слідства 3 травня близько 23 години ворожою авіацією здійснено удар, ймовірно, керованою авіаційною бомбою по селу Іванівка Семенівської ОТГ Новгород-Сіверського району. Не припиняються обстріли населених пунктів прикордоння.

ivanivkasenУ результаті атаки місцева мешканка загинула на місці, двох потерпілих доставлено до лікарні. Окрім того, пошкоджено приватні будинки. Слідчі Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області та прокурори фіксують наслідки збройної агресії РФ. За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
Російські війська 7 травня також обстріляли прикордонну Семенівську громаду. Про це повідомляє оперативне командування "Північ". Зокрема, близько 10:20 зафіксували п'ять приходів, ймовірно некерованих авіаракет з гелікоптера, в районі села Костобобрів. Близько 10:20 зафіксували чотири приходи, ймовірно некерованих авіаракет з гелікоптера, по селу Леонівка. Близько 10:15 зафіксували один прихід, ймовірно керованої авіабомби з російського літака СУ-35, по селу Заріччя. З 10:40 до 11:10 зафіксували 10 приходів, ймовірно з міномета калібру 82 мм, в районі села Блешня. З 15:45 до 15:55 прикордонники зафіксували три приходи, ймовірно зі ствольної артилерії, в районі села Заріччя Семенівської громади. З 16:25 до 16:55 прикордонники зафіксували чотири приходи, ймовірно зі ствольної артилерії, по селу Тимоновичі Семенівської громади.

Схожі матеріали (за тегом)