|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:56 | 03.29.2024

Цивільний захист у прикордонні області

Питання цивільного захисту днями детально обговорили на нараді в ОВА за участі командувача Об’єднаних Сил ЗСУ Сергія Наєва, начальника ОВА В’ячеслава Чауса, командира ОК «Північ» бригадного генерала Дмитра Красильникова, начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського.

1aobstr23Як відомо, прикордоння Чернігівщини постійно піддається обстрілам з боку рф. Попри це, у населених пунктах, до яких долітають міни й снаряди, продовжують жити люди. Зараз 34 населених пункти Чернігівщини постійно потерпають від ворожих обстрілів. А там проживає більше 11 тисяч осіб, зокрема й неповнолітні. Часткове відселення вже відбулося - близько 1500 людей уже евакуювалися.
Нині дуже важливо скоординуватися цивільній владі, громадам з військовими, щоб забезпечити належний захист цивільного населення. З огляду на це, Сергій Наєв звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з проханням про виділення додаткових сил і засобів ППО, а також підсилення артилерійської розвідки для потреб Чернігівської області.
Як наголосив командувач, головне завдання, аби наші громадяни були в безпеці й відчували, що військове командування та органи державної влади на місцях точно захистять їх у разі будь-яких загроз. Досі ворог не полишив своїх намірів наносити вогневе ураження по цивільних об’єктах. Тому необхідно зробити все можливе для того, щоб місцеве населення, яке мешкає у прикордонні Чернігівщини, не потерпало від ворожих обстрілів. Учасники наради визначили конкретні заходи, які буде в подальшому втілено в життя. Окрім того, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ відвідав медичні установи, де на лікуванні перебувають українські захисники.

Схожі матеріали (за тегом)