|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:30 | 03.29.2024

Остання передзимова сесія облради

Дванадцятою сесією обласної ради ухвалено обласні програми, фінансові, кадрові, майнові та інші важливі документи

1aases1122Розпочинаючи пленарне засідання сесії, депутати вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять, відвагу, силу духу та героїчний подвиг українських воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також усіх мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії проти України.

Голова обласної ради Олена Дмитренко поінформувала присутніх у сесійній залі, що цьогоріч найвища відзнака громади Придесення «Почесний громадянин Чернігівської області» рішенням депутатського корпусу обласної ради присвоєна чотирьом достойним кандидатурам, троє з яких військовослужбовці, які зробили вагомий внесок у оборону та звільнення регіону від ворожих військ. Це Герої України – генерал-майор Збройних Сил України, командувач військ оперативного командування «Північ» Віктор Ніколюк, командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Леонід Хода та полковник Збройних Сил України, командир 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Дмитро Кащенко. Відзнаку «Почесний громадянин Чернігівської області» вручили також одному із знаних та шанованих медичних працівників області Анатолію Свєтлєйшому.

Участь у пленарному засіданні взяв народний депутат України Сергій Гривко, який звернувся до присутніх у залі і подякував колегам за підтримку громад та жителів Чернігівщини під час війни, а також закликав до єдності та спільної роботи задля подолання всіх ризиків і проблем сьогодення. Разом із тим, за заслуги перед українським народом Сергій Гривко вручив грамоти Верховної Ради України депутатам обласної ради Руслану Рустамову та Олександру Левицькому.

Після того, погодивши порядок денний та часовий регламент дванадцятої сесії обласної ради, депутати приступили до прийняття рішень, які попередньо були розглянуті у постійних комісіях та на президії.

Першим рішенням сесії затверджено звіт про виконання обласного бюджету Чернігівської області за 9 місяців 2022 року:

- по доходах у сумі 1 593 430,0 тис. грн, у тому числі по доходах загального фонду обласного бюджету у сумі 1 399 372,8 тис. грн та по доходах спеціального фонду обласного бюджету у сумі 194 057,2 тис. грн;

- по видатках у сумі 1 414 891,4 тис. грн, у тому числі по видатках загального фонду обласного бюджету у сумі 1 271 237,9 тис. грн та по видатках спеціального фонду обласного бюджету у сумі 143 653,5 тис. грн.

Обсяг фінансування Програми сприяння виконанню повноважень депутатами Чернігівської обласної ради на 2023-25 роки, прийнятої сесією, становить 48450 тис.грн. Сума коштів, визначена для здійснення депутатських повноважень одного депутата за дорученнями виборців для розв'язання життєво важливих проблем територіальних громад та окремих громадян, в першу чергу малозабезпечених та постраждалих від військових дій, складає 250 тис. грн на рік.

Депутати одноголосно підтримали Програму матеріально-технічного забезпечення національного спротиву Чернігівської області на 2023-2024 роки, якою передбачено забезпечення проведення заходів національного спротиву, покращення матеріально-технічного забезпечення пунктів управління штабу зони (районів) територіальної оборони. Для реалізації Програми необхідно 139 млн.770,0 тис. грн, з обласного бюджету – 99 млн.770,0 тис.грн, кошти місцевих бюджетів – 40 млн. грн.

Програма розвитку біатлону на Чернігівщині на 2023-24 роки прийнята з метою концентрації зусиль для якнайшвидшого відновлення зруйнованої навчально-спортивної бази, збереження колективу провідних місцевих біатлонних фахівців, сталих традицій підготовки спортсменів міжнародного рівня, приведення умов роботи біатлоністів до якісно нового рівня, створення умов для проведення на оновленій базі міжнародних змагань європейського та світового рівня з біатлону.

Рішеннями сесії призначено на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради Тетяну Лебедєву, на посаду директора комунального закладу «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради Володимира Дорохіна, на посаду генерального директора-художнього керівника комунального закладу «Ніжинський академічний український драматичний театр ім. М.М.Коцюбинського» Юрія Муквича. Іншим кадровим рішенням продовжено термін дії контракту з керівником комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради Юлією Батурою.

Проєкт рішення «Про затвердження Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області» не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі. В ході розгляду питань порядку денного депутати обласної ради підтримали та проголосували за рішення, які стосуються затвердження технічної документації, передавальних актів, використання майна комунальної власності та інші важливі документи.

Схожі матеріали (за тегом)