|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:01 | 03.28.2024

Виставка «Реквієм: хроніка війни»

Відкрилася виставка творів чернігівських митців, присвячена воєнним подіям на Чернігівщині.

1avyst22У Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» відбулося відкриття виставки «Реквієм: хроніка війни». Вона являє собою виставку творів чернігівських митців, присвячених війні, стражданню та героїчному спротиву Чернігівщини агресії російської федерації.
Виставка, частина експозиції якої була виготовлена за сприяння Чернігівської ОВА, складається з 50 стендів, на кожному з яких розміщено 7-8 фото різних майстрів. Серед експонатів представлені твори 12 фотохудожників та декількох поетів, загалом – безпосередньо біля 500 знімків, 12 відеосюжетів з інтерв’юванням жителів Чернігова та області, оселі яких постраждали від військових дій з боку агресора, та ряд артефактів. Примітно, що багато з авторів виставки – люди, які брали безпосередню участь у обороні Чернігова, а зараз захищають Україну у лавах Збройних Сил України.
Як зазначив директор Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт» Борис Дєдов, ця виставка є баченням людей, які пропустили страшні події через своє серце. Експозиція є постійно діючою і зацікавлення у ній вже виявили у Сполучених Штатах Америки, Швеції та Німеччині.

Схожі матеріали (за тегом)